Este utilă folia de parchet?

Mulți așa-ziși ”meșteri” nu dau atenție la detalii când fac montajul parchetului laminat! Folia de parchet este un element foarte important al montajului și este contraindicată eliminarea din tehnologia de montaj. Dacă vei uita să montezi dedesubt, vei constata lipsa ei imediat ce se vei călca prima dată pe pardoseală.

Se știe că pentru montarea parchetului laminat stratul de suport trebuie pregătit special, adică trebuie să fie complet plan și curățat de praf. Dar în cele mai multe cazuri betonul turnat nu respectă condiția de planeitate. Ca parchetul să nu fie suspus tensiunilor la montaj, egalizare suprafeței se realizează cu folia de parchet.

În afară de acest aspect, folia de parchet mai are și rol de fono- și termoizolare. Dacă vrei ca parchetul să nu sună a gol la pășire, montează folie de parchet gros din materiale special concepute pentru acest rol.

Dacă folia de parchet este dublată și de un strat de șapă termoizolantă, atunci va mări considerabil confortul pardoselii. Parchetul laminat este o soluție simplă și cu costuri rezonabile pentru realizarea pardoselilor în case de locuit.

admin